Melon, ananas, avokado: Hvordan vet jeg om frukten er moden?

Om sommeren og i varmen er det lite bedre enn en vannmelon eller annen saftig frukt. Med disse tipsene kan du se om fruktene er modne.

Slik anerkjenner du en moden vannmelon

En anelse er formen på melonen, fordi det er kvinnelige og mannlige meloner. Den kvinnelige frukter er ganske små og runde. Og det er folk som sier at de er søtere enn mennene, som er ganske lange og lange.

Vær oppmerksom på det gule stedet

Det er også verdt å ta en titt på bollen: Mange meloner har et lyspunkt på siden, dette er hvor de lå i feltet. Hvis flekken er hvit, er det et tegn på umodenhet, hvis den er gul, så er melonet sannsynligvis godt modnet.

Knock-testen

Sist men ikke minst, er det knock-testen: Bare trykk melonen med knuten din. Hvis tonen er lys og metallisk, så la den være bedre. For modne meloner skal det høres ganske dypt og fullt ut under knock-testen.

Den perfekte ananas – det er slik du gjenkjenner det

Ananaset, du kan gjenkjenne knocktesten, skriver teamet til verdens største fruktleverandør Dole i sin blogg. Hvis det høres kjedelig, er det fortsatt mye vann i massen – et tegn på kvalitet. God ananasfrukt er derfor relativt tung.

Deretter er det den utbredt spissen for å trekke på bladene til Strunk. Hvis de ikke er så fast, er ananas optimal. Her er imidlertid meninger forskjellig. Tippen er ofte å finne, men noen fruktfagfolk anser denne tullet.

Den perfekte avokado

Avokado har en skinnende hud. Det beskytter naturligvis frukten fra insekter. Men det gjør det vanskelig å fortelle om avokado er moden. derfor:Trykk: Hvis avokadoen gir lett på fingertrykket, er den moden. Men vær så snill å ikke klemme for mye – spesielt hvis du da bestemmer deg for avokado. Selger og andre kunder vil takke deg.

Lifehack: Turbo-moden

Enhver som har fanget en rockhard avokado, kan hjelpe litt: Bare legg avokado sammen med et eple i en papirkasse – eplet løser modningsgassen eten – dette øker modningen.

 

PRESSEKONTAKT

PM-International Norge AS
Inger Sverresson

Mustad Næringspark, Raufossvegen 40, bygn 121
N-2821 Gjøvik

Website: https://www.pm-international.com/no/
E-Mail : service@pm-international.no
Telefon: +47 62 35 70 70