Metningskapsler med glucomannan – føles full mot sult

Med metningskapslene bør et “raskt vekttap” være mulig, fordi de blir annonsert som en “sultebrems” og “skal gi en behagelig følelse av mat”.Mange leverandører er avhengige av glucomannan hevelse stoffer fra konjac rot. For glucomannan vurderer Den europeiske fødevaresikkerhetsmyndigheten (EFSA) at den har en vektreduserende effekt, men bare for overvektige og lavt kaloriinnhold. De kan derfor bli fremmet med et helsekrav: “Glucomannan bidrar til vekttap i en kalori diett.”Dette helsepåstandet bør kun brukes hvis tre gram tas per dag, delt inn i tre måltider.

Hva skal jeg være oppmerksom på når jeg bruker metningskapsler?

Som regel, avhengig av produktet, skal 1 til 2 kapsler tas med 1-2 glass vann før et måltid. Overdreven forbruk, som andre fibre, kan forårsake oppblåsthet, magesmerter og flatulens. Spesielt hvis ikke nok er full. Det er også mulig at kroppen blir vant til det økte matvolumet.

Hva er metningskapsler?

Metningskapsler inneholder fyllstoffer. De er dermed i stand til å binde og hovne en relevant mengde vann, noe som gir en følelse av metthet. De går gjennom mage-tarmkanalen og absorberes ikke direkte i kroppen. Kroppen er nesten fullstendig mage. Dette er for å få det påfølgende måltidet til å bli ferdig tidligere eller spise mindre.Reguleringen av matfett er overveiende via hjernen. En full mage alene er ikke tilstrekkelig til å rapportere et fullt signal til sultmetningsenteret i midtveien. Kroppen har mange mekanismer for å avgjøre om den trenger mer eller mindre mat. Under fordøyelsen, for eksempel, danner kroppen visse metthetshormoner eller frigjør karbohydrater i blodet som via nervekanaler og blod signalerer metning av diencephalon. Med metningskapslene kan følelsen av sult bare dempes, men den kan ikke slås av.

Hvilke ingredienser finnes i metningskapsler?

Den stivelseslignende glucomannan, som er en av de vannløselige fibre, brukes. Glucomannan kan binde en mengde av sin egen masse til vann og sveller til en fast gel. Glucomannanene er hentet fra roten av arumfamilien Konjak (Latin Amorphophallus konjac).

PRESSEKONTAKT

PM-International Norge AS
Inger Sverresson

Mustad Næringspark, Raufossvegen 40, bygn 121
N-2821 Gjøvik

Website: https://www.pm-international.com/no/
E-Mail : service@pm-international.no
Telefon: +47 62 35 70 70