Om Dj Skatebård

Helt siden jeg har blitt mer kjent med Norge så virket det om det fantes en bysom forbringer masse gode musikere og det var Bergen. Fra Kakkmaddafakkatil Erlend Øye, Kjetil Møster, Boy Pablo og mange andre finnes masse godemusikk. En som jeg trodde også kom fra Bergen men er faktisk fra Harstad ogflyttet til Bergen er Dj Skatebård som heter egentlig Bård Assen Lødemel.

Musikken hans passer inni kategorien italodisco og hans første EP kom ut i2002 med titelen Skateboarding was a crime: In 1989. Første sangen heterParfymert joggesko og bygger seg sakte opp med rolige toner og etter hvertraskere technoflow. Shopping i Alida er mer eksperimentell og fatter ogsåstemmer og uvante maskin og elektrolyder. Alle sanger har fantastiske navn,men favoritten er siste på albumet med navnet Grell ekspertise, som er littmørk og monoton, men klarer å skape en rytme som holder en fast. I de førstealbumet var ikke så mye disco som på det neste som kom ut i 2006 med ogsåen fantastisk titel, nemlig Midnight Magic. Første sangen heter allerede DataItalia og kommer ut med reduserte med klangfulle elektrorytmer. Fortsatt littmørk og industriell, monoton og technorytmisk. Nesten litt sfærisk med langehøye toner i bakgrunn fra synthesizeren som gir et bilde av Skatebårds fødselsbyHarstad.

Opp i Nord-Norge, ingen lys om vinteren og masse sjø, vann og brede landskaper.For fire år siden har jeg faktisk feiret nyttårsaften i Harstad for en vennine jobbet påtidspunktet ved Folkehøgskolen der sammen med kjæresten min, som jeg ikke var sammen med enda.Jeg husker mørken og snøen og fjellet og alt virket litt som fra en annen verden. Noe mystisk og magisk,noe melankolisk og uffatelig stort og bred.

Denne stemningen ble støttet med nordlysene og stjerneklar natthimmelen.Kanskje det er bare mine fantasier og assosiasjoner, men det høres ut omSkatebård har skaffet en slags musikk gjennom techno, house og neo italosom fatter det utrolige i Norges norden.Morsom nok at tredje sangen på det andre albumet heter Holidays on ice in Space.

Det sammenfatter faktisk følelsen av denne nyttårsaften i Harstad. Men det må siesat Skatebård ikke bodde I Harstad lenge, han var bare født der og vokste opp i Hovedbygda,en liten kommune fem biltimer nordfor Bergen, hvor han skulle flyttetil senere.

I 2008 kom Cosmos ut, et album med elleve sanger, som fikk igjen gravide navnsom Gamle Furutrær, June Nights South Of Siena, Into The Crypt Of Rays, AtariSt News Christmas Meeting 1990 og noen andre. Musikken hans forteller noe utenå fortelle noe hvis det gir mening. Jeg har ikke kommet fram til de virklige discosanger enda ogfram til nå virker låtene mer teknisk og elektronisk mørk med noen lyse høydepunkter og melodiskeinnspill innimellom. Hvis man hører nøyaktig så finnesder nesten noe kjærlig og sakte, noe veldig kjælen i deler av sangene.

I 2004 var Bård Assen Lødemel også med på en hip hop og rap gruppe i Ørsta somheterSide Brok og gitt ut siste albumet i 2013 med navnet H.O.V.E.D.B.Y.G.D.A.Her viser han seg fra en mer funky og hip hop side, noen ganger litt reggae til ogmed og fokus på textene. Det andre albumet til Side Brok heter Kar Me Kjøme Fråog handler om akkurat dette.

Idag har Skatebård 19,7K followere på soundcloud og er grunnleggeren til recordlabelen Digitalo Enterprises.

PRESSEKONTAKT

PM-International Norge AS
Inger Sverresson

Mustad Næringspark, Raufossvegen 40, bygn 121
N-2821 Gjøvik

Website: https://www.pm-international.com/no/
E-Mail : service@pm-international.no
Telefon: +47 62 35 70 70